donderdag 13 maart 2014

Plusfactor

 
Hallo wij zijn Larson en Sam, wij gaan iedere vrijdagochtend om 9:15 naar de plusgroep. Daar zitten we in samen met Lois, Hasse, Lucas ,Luca en Guus.

Onze groep heet dit jaar de Plusfactor. We gaan hier aan de gang met uitdagende opdrachten. Zo krijgen we breinbrekers van meester Harry en raadsels gemaakt door andere kinderen uit de plusgroep. Wij beginnen altijd met het bespreken hoe het is gegaan in de afgelopen week. Daarna controleren we de hand-tekeningen want die moeten we hebben van onze juf of meester (dat is het bewijs dat we alles afhebben) dan gaan we de raadsels en breinbrekers bespreken en kijken of je het snapt. We hebben ook regelmatig andere uitdagende opdrachten. Soms doe je deze alleen, maar vaak moet je dit ook samen doen en dus goed samenwerken.

We hadden laatst een opdracht over de Romeinen. We moesten een boekje maken met infor-matie over de Romeinen en plaatjes van Asterix en Obelix. Als je naar die plaatjes kijkt van Asterix en Obelix, wat is er dan echt en wat klopt er niet. Daar moesten we vragen over ma-ken en beantwoorden. Toen het klaar was hebben we elkaar tips en tops gegeven. Daarna ga-ven we de werkstukken aan meester en die heeft ze nagekeken. Het was een hele leuke op-dracht.

Nu hebben we een andere opdracht dat gaat over een persoon bv: Anne Frank. We hebben allemaal een andere persoon gekozen. We hebben een kistje gekregen en daar moet allemaal leuke en interessante dingen over die persoon in. Je moet je kistje ook zo versieren dat je kunt zien dat het bij deze persoon hoort. En dit is heel anders dan een gewoon werkstuk.

Groeten van Sam en Larson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten