dinsdag 15 april 2014

Europa kinderhulpWij gaan er weer voor, misschien is dit ook wat voor jullie??
En anders mag je ons ook sponsoren hoor!

STICHTING EUROPA KINDERHULP


De organisatie
Europa Kinderhulp is een landelijke stichting die al 50 jaar vakanties voor

ongeveer 1500 kansarme, kwetsbare Europese kinderen organiseert. Deze kinderen genieten in Nederland ruim 2 weken van een onbezorgde vakantie bij een gastgezin. Europa Kinderhulp draagt sinds 2001 het CBF keurmerk.

Voor veel kinderen in Europa is het op straat gezelliger dan thuis. Omdat ze thuis financiƫle of sociale omstandigheden hebben als armoede, weinig of geen aandacht, ziekte, drank- problemen, gebrekkige speelruimte of een ongezonde leef- omgeving. Kinderen die serieus aan vakantie toe zijn en op zoek zijn naar een wereld vol warmte, liefde en aandacht.

De kinderen
De kinderen komen uit o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Daarbij wordt er geen onderscheid gemaakt in ras, religie of nationaliteit. De kinderen zijn tussen de 5 en 12 jaar oud maar hebben vaak al veel meegemaakt in hun jonge leven. Wij laten ze weer even op adem komen en weer helemaal kind zijn!

De gastgezinnen
Jaarlijks zijn wij op zoek naar gastgezinnen. Gezinnen die in de zomervakantie ruim 2 weken een kansarm, kwetsbaar kind met een beetje begrip en geduld willen ontvangen. De gastgezinnen worden tijdens het verblijf door Europa Kinderhulp begeleid.

Elk kind heeft recht op een gezinsleven. Wat bijvoorbeeld voor veel gezinnen heel normaal is, is voor onze vakantiekinderen niet zo gewoon. Aan tafel eten, afspraken en regels in huis, structuur: het kan allemaal nieuw zijn. Deze kleine dingen kunnen helpen om ervaringen te verwerken, plezier te kunnen hebben en te leren dat er kansen zijn.

Geeft u een kind de vakantie van zijn leven? Vraag meer informatie via een e-mail naar info@europakinderhulp.nl. U kunt ook eens op onze website www.europakinderhulp.nl kijken.

De vrijwilligers
Europa Kinderhulp is een vrijwilligersorganisatie en krijgt geen subsidie van de overheid. Wij werken met ruim 300 onbetaalde vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor de lach op het gezicht van een kind. We zoeken altijd vrijwilligers! Kijk op www.europakinderhulp.nl voor vacatures of mail naar info@europakinderhulp.nl.
De vaste donateurs  Donateurs Europa Kinderhulp zoekt vaste donateurs. Donateurs die ons iedere maand steunen en hiermee de vakanties mogelijk maken. Mensen waarop je kunt rekenen, zodat het mooie werk van onze stichting kan worden voortgezet en uitgebreid. Ook een eenmalige donatie blijft natuurlijk welkom! U kunt deze overmaken naar Europa Kinderhulp Noord-Holland, Heemskerk Rabobank nummer NL49RABO015.10.74.054

1 opmerking:

  1. Super dat jullie ook weer meedoen dit jaar! Wij hebben ons ook alweer opgegeven als gastgezin. Je gunt ieder kind toch een paar weekjes onbezorgd genieten! Groetjes van Edwin en Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen