vrijdag 29 november 2013

presentatie tijdgroep

Romy b , Anne , Richelle , Damian , Fayline en Owen deden vandaag een presentatie over tijd. En Anne begon en haar leervraag was : wat is tijd? En ze zei: Als je iets leuks doet dan voelt een uur als een half uur. En een half uur voelt als een kwartier.
Daarna ging Fayline vertellen en haar leervraag was: De geschiedenis van de klok. en ze zei: Een grote steen met een kleine steen erop dat werkt ongeveer net als een normale klok. Want de schaduw wees op een cijfer en dan liep de tijd op de zon.
En toen ging Demian en zijn leervraag was: Wat is de echte tijd? en zei: wintertijd is de echte tijd.
En toen ging Richelle en haar leervraag was: Hoe zit dat op de wereld met verschillende seizoenen? De wereld draait rond  en dan aan de ene kant staat winter en aan de andere kant staat zomer en dat wisselt dan om. En toen ging Romy b en haar leervraag was hoe ervaren dieren tijd? En zei: heel veel dieren houden een winterslaap. want  ze doen het eten in hun mond (bij eekhorentjes) en in de zomer is het leeg en dan worden ze wakker. En toen ging de laatste dat was Owen en  zijn leervraag was: Hoe zit dat met tijdverschil in ander landen? door dat de tijd niet altijd gelijkloopt moeten sommige landen eerder slapen zoals in Amerika daar is het 9 uur tijdverschil. En iedereen heeft het goed gedaan                                                 


Van: Bonnita Hiddinga

Geen opmerkingen:

Een reactie posten