vrijdag 6 september 2013

Vrije tekst brammert


Triatlon is een sport die bestaat uit 3 sporten, namelijk zwemmen, wielrennen en hardlopen. Het is een best zware sport.

Geschiedenis
Triatlon is ontstaan doordat 3 mensen ruzieden over wat ze in hun vrije tijd zouden gaan doen; zwemmen, fietsen of hardlopen.
Hun oplossing was; triatlon

Superzware sport
Triatlon is echt een sport voor bikkels, een hele triatlon is maar liefst 231,8km. Waarvan je er 3,8km moet zwemmen, ( 152 banen in het wedstrijdbad van de waterhoorn) 180km moet wielrennen en dan nog eens 48km hardlopen ( een hele marathon ).

Record nl
In Nederland doet de snelste vrouw over de hele triatlon maar liefst 8 en een half uur.


Delen
Bij een triatlon kun je net als een marathon ook een gedeelte doen Meestal word er een kwart of achtste triatlon gedaan en soms ook een halve. Maar ook dat is al superzwaar!
Multisport
Triatlon is een Multisport dat betekent dat een aantal sporten gecombineerd zijn zoals bijvoorbeeld ook bij Duatlon. Dan moet je eerst hardlopen dan wielrennen en dan nog een keer hardlopen

Groetjes Brammert

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij is een marathon geen 48 km hoor Brammert. Denk dat dit een vergissinkje is.
    Ik hoor wel hoeveel het wel is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je er leuk over geschreven Brammert, de sport waar je net nieuwe ervaring in hebt! En die geschiedenis vind ik ook erg grappig! Een hele triatlon is wel heel veel km's maar je hebt er nu inderdaad net een beetje te veel van gemaakt. Ik denk dat het verschil op de hele afstand niet groot is maar dat je dan wel blij bent dat je die extra km's niet meer hoeft te lopen. Het is volgens mij toch een paar procent.., wat denk jij?!

    BeantwoordenVerwijderen